over ons

Freewave Nostalgie is een tijdschrift voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de radio en televisie, zeezenders en nostalgische onderwerpen over het leven in de tweede helft van de vorige eeuw. Het tijdschrift wordt uitgegeven door Stichting Media Communicatie in Groningen en verschijnt minimaal 5 maal per jaar.

Freewave Nostalgie is als tijdschrift ontstaan in juli 1978 onder de naam Freewave Media Magazine. Tijdens de conventie Zeezenders 20, gehouden in het Leeuwenhorst Congres Centrum in Noordwijkerhout, werd het eerste nummer destijds gepresenteerd.

hk

Freewave Media Magazine was een voortzetting van Pirate Radio News en Freeway. Vanaf het begin tot heden is hoofdredacteur Hans Knot bij het blad betrokken. Aanvankelijk was Freewave Media Magazine een driewekelijkse uitgave. Met het verdwijnen van de laatste zeezender veranderde de verschijningsfrequentie van het blad in een maandelijkse.

De mensen achter Freewave Media Magazine waren samen met bestuursleden van de Stichting Media Communicatie tot 2014 mede-organisator van de Radio Day, waar vooral diskjockeys uit de zeezenderwereld worden uitgenodigd. De organisatie is nu in handen van SMC. Eens in de twee jaar worden hier de RadioDay Awards uitgereikt aan personen die hun sporen in radioland hebben verdiend.

Vanaf 2012 verscheen het Freewave Media Magazine zowel als gedrukt magazine als digitaal op het internet. Twee jaar later, in februari 2014, stopte de Stichting Media Communicatie met de uitgave van het gedrukte blad. Het is nu alleen nog te lezen en te downloaden via internet en is vanaf dat moment een gratis tijdschrift. Daarmee werd ook de naam aangepast naar Freewave Nostalgie.

Wanneer u tijdig op de hoogte wenst te worden gebracht als een nieuw nummer is gepubliceerd dan kunt u zich hier aanmelden. U ontvangt dan minimaal 5 maal per jaar een mailtje.

Ondertussen is het altijd nog mogelijk een donatie te doen aan de Stichting Media Communicatie.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Hans Knot (Hoofdredacteur Freewave Nostalgie)