Aether Magazine nu ook digitaal actief

tekst: Hans Knot

Eigenlijk vanaf het allereerste nummer van het kwartaalblad Aether uitte ik al lyrische woorden over de inhoud en de inzet van de uit vrijwilligers bestaande redactie. Het was het tijdschrift waar ik, en vele andere volgers van de geschiedenis van de radio in Nederland, met nadruk op Hilversum, op hadden gewacht.

Destijds jaren lang in eenvoudige zwart wit druk maar inhoudelijk vanaf nummer 1 in het najaar van 1991 zeer sterk en variërend van inhoud te noemen. Het is dan ook de reden dat alle exemplaren door mij de afgelopen ruim 3 decennia zijn verslonden en bovendien een plek in het archief hebben gekregen. Hierdoor kan met regelmaat worden teruggegrepen op een bepaald onderwerp.

Al vele jaren is er sprake van een meer glossy uitgave waarbij ook in meerkleurendruk de abonnees worden getrakteerd op het neusje van de zalm van de Nederlandse Omroepgeschiedenis. Maar er is sinds kort een nieuwe internetsite waar tientallen artikelen al zijn geplaatst en zijn te lezen voor niet abonnees: https://aethermagazine.nl/

Daar is ook informatie te vinden hoe men een abonnement kan nemen op het gedrukte exemplaar van Aether.

Maar ook op de sociale media is de redactie van Aether actief. Het breed volgen van de activiteiten is derhalve een openbaring voor iedere radiohistorie liefhebber:

https://www.facebook.com/aethermagazine.nl
https://www.instagram.com/aethermagazine.nl