Het jaren ’60 Tunes Project start 1 februari

Waar ken ik dat toch van? Ik heb het vroeger vaak gehoord, maar hoe heet het eigenlijk, en door wie wordt het gespeeld? Dat gaat er vaak door je heen als je oude tunes hoort die op diverse radiostations zijn gebruikt.

In het jaren 60 Tunes Project gaan Frank van Heerde en Kees Brinkerink de diepte in en halen heel veel tunes boven water. Water, want het gaat in veel gevallen over de zeezenders uit de jaren 60 van de vorige eeuw, aangevuld met andere popprogramma’s van onder meer Radio Luxembourg, de Hilversumse radionetten en Radio Noordzee vanaf het REM eiland. Ontdek alles over die oude, vaak overbekende tunes, die je nu in hun geheel kunt horen, terwijl je vroeger vaak maar een gedeelte hoorde. Dat geldt helemaal voor de vele jingles die van bestaande nummers getrokken zijn, want die doen ook mee. En daar heeft onze Ad Bouman destijds ook driftig aan meegedaan!

De eerste uitzending is op vrijdag 1 februari van 21:00 tot 23:00 uur en die gaat over de vroege jaren 60. en betreft voor het overgrote deel Radio Luxemburg in ‘the early 60’s’. Ook wat tunes van Hilversum I en II en een paar van Radio Veronica uit 1960.

Productie: Frank van Heerde en Kees Brinkerink

Samenstelling en presentatie: Frank van Heerde

Techniek: Rob Schel op www.192radio.nl