Radiolegende Tom Mulder overleden

tekst: Hans Knot   foto: Martin van der Ven

Radiolegende Tom Mulder is op 2 januari overleden. Tom Mulder is 72 jaar geworden en is dinsdag 7 januari inmiddels in besloten kring gecremeerd. Op 16 mei 1969 begon hij zijn radioloopbaan. Onder de naam Klaas Vaak presenteerde hij zijn eerste programma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. Door veel naar Radio London en zijn voorbeeld Tony Blackburn te luisteren zorgde hij voor een eigen sound op de radio. RadioDrama en Ook Goeiemorgen waren programma’s die veel luisteraars van Radio Veronica aan hem deden kluisteren.

In 1973, met het eventueel verdwijnen van de zeezenders in zicht, besloot Klaas Vaak de overstap te maken naar de TROS, waar hij programma’s als de Havermoutshow, 50 Pop of een Envelop en Nachtwacht tot grote successen maakte. Na zijn tijd bij de TROS was hij zeer actief voor het eerste commerciële radiostation in Nederland, Cable One. Nadat dit station door de overheid werd verboden hoorden we Tom vele jaren op Radio 10, dat ook geruime tijd Radio 10 Gold heette. Het is ruim 15 jaar geleden dat hij een herseninfarct kreeg en kwam er een einde aan de glansrijke radioloopbaan van Tom Mulder.

In 2009 had ik een uitgebreid e mail interview met Tom die via onderstaande link is te lezen. https://freewave-nostalgie.nl/wp-content/uploads/2016/11/Freewave-433.pdf