Willem Steentjes, “puzzelkampioen”

Behalve radio aan de programmatische kant heeft Henk Kruize al sinds zijn tienertijd heel veel interesse voor de technische kant, die zich dan weer uit in een grote verzameling radio's en alles wat zich daar omheen begeeft. Jarenlang was "Radio Bulletin" van De Muiderkring een van zijn meest geliefde bladen. Op een wat regenachtige dag (met op de achtergrond een lekker oud Caroline programma via een ReVox) kwam Henk, al bladerend door wat oude uitgaven een opmerkelijk fotootje tegen.

In het blad van januari 1967 stond namelijk een mooie foto van Wim (Willem) Steentjes, oftewel Will van der Steen, die de maand daarvoor de maandelijkse prijsvraag had gewonnen. Ook was Willem, zij het wat onduidelijk, te herkennen in de foto's die gemaakt zijn op het REM-eiland toen de "puzzelclub" van Dr. Blan, die de prijsvragen voor Radio Bulletin opzette, een bezoek aan het kunstmatige eiland bracht. Deze foto’s zijn te vinden in het Radio Bulletin van oktober 1964.

En nu we het toch over de REM hebben, Henk stuurde ook een mooie brochure met RCA TV-zenders uit eind jaren 50. Hierin staan o.a. de twee TV-zenders die aan boord van het REM eiland werden gebruikt.